Fundraising Stories: Esther Vergeer

Esther Vergeer over hoe ze haar sportcarrière in dienst zette van haar maatschappelijke droom: de Esther Vergeer Foundation

Esther Vergeer is misschien wel de beste rolstoeltennisster aller tijden. Terwijl ze de Grand Slam overwinningen en Paralympische medailles aaneen reeg, droomde ze van het wegnemen van praktische belemmeringen bij kinderen met een handicap die willen sporten. Zelf hervond ze, na een dwarslaesie op haar achtste, haar zelfvertrouwen terug door te tennissen. Zo ontstond de Esther Vergeer Foundation: een organisatie die ijzersterk in zijn niche is.

De Foundation heeft voornamelijk een faciliterende rol en is er voor alle prangende, praktische vragen rondom gehandicaptensport. Op sportcentrum Papendal vertelt Esther Petra over de zoektocht naar kinderen in de doelgroep, haar gedeelde doelstellingen en speciale band met Johan Cruijff en de motivatie van de Foundation om sport een vast onderdeel van leven met een handicap te maken.

In Gesprek: Jeffrey van Heck

Over de inzet van sociale media voor conversie bij Natuurmonumenten

Jeffrey van Heck begon ruim tien jaar geleden ‘stiekem’ aan zijn werk als social media manager voor Natuurmonumenten, naast zijn functie als webmaster van de website. Ondertussen zijn de Twitter-, Instagram- en Facebook-kanalen van de natuurorganisatie de meest gevolgde in heel de Nederlandse goededoelensector, volgens fondsenwerversblog Fundraiser Online. In de succesvolle maanden bereikt Natuurmonumenten zelfs ruim drie miljoen mensen.

Nu staat Natuurmonumenten voor een nieuwe uitdaging: want je mag dan wel de grootste zijn, maar wat doe je daar dan mee? Voor de toekomst gaat de blik op activatie vanuit socials. Jeffrey vertelt aan Petra over de dilemma’s die bij die switch van branding en interactie naar conversie komen kijken, want: hoe blijf je relevant? Hoe richt je je webcare-team in? Welke plek neem je in de organisatie als geheel in en hoe begeleid je Instagrammende boswachters het best?

In de Podcast van het Vakblad Fondsenwerving duikt presentator Petra Hoogerwerf de diepte in met inspirerende mensen die een maatschappelijke droom hebben gerealiseerd. Wat drijft hen om te doen wat ze doen? Welke successen hebben ze bereikt en hoe liep de weg daar naartoe? Gesprekken over het werven van fondsen met en zonder handleiding, over omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en het bouwen van een concept. Maar bovenal gesprekken vol goede verhalen uit de praktijk van mensen die de sector op hun duimpje kennen.

Voor meer gesprekken met inspirerende mensen met Social Impact
LUISTER HIER

Contact

VELEDA

Javakade 122
1019 RV Amsterdam

the Netherlands

+31 6 48135359

info@veleda.nl

KvK nummer: 30118502

Online trainingen

FONDSENWERVEN


Copyright 2020 VELEDA - alle recht voorbehouden. Privacybeleid.

>